براساس گزارش telegraph، آژانس فضایی اروپا (European Space Agency) تصمیم دارد به منظور دسترسی به اکسیژن و آب حفاری در کره ماه را از سال ۲۰۲۵ میلادی آغاز کند.
سطح کره ماه تقریباً از لایهای سنگی یا پوششی از واریزههای سنگی به نام سنگپوشه (regolith) تشکیل شده که اصطلاحا خاک ماه نامیده میشود که در واقع لایهٔ خاکستری نازکی با عمق احتمالی چند متر است که از مواد خردشدهٔ کمابیش متراکم و سیمانی تشکیل شده است.
پوشش سطح ماه شامل ترکیباتی همچون خاک رس، شیشه، مواد معدنی و ترکیبات شیمایی است که میتوان اکسیژن، آب از آن استخراج کرد؛ همین موضوع کارشناسان سازمانهای فضایی را مجاب کرده تا استفاده از منابع موجود در سیارت و کرات دیگر یکی از ملزومات تامین انرژی انسانها در خارج از سیاره زمین باشد.
دکتر دیوید پارکر (Dr. David Parker) به عنوان مدیر اکتشاف رباتیک و بشری آژانس فضایی اروپا (ESA) معتقد است استفاده از منابع فضایی میتواند کلید اصلی بقاء بشریت در کلونیهای فرازمینی باشد بنابراین یکی از اهداف اصلی آژانس فضایی اروپا تحقیق و عملیاتی کردن چنین پروژههایی خواهد بود.
شرکت ArianeGroup و Arianespace با مشارکت استارتاپ آلمانی PTScientists در حال توسعه و ساخت ماهنوردی هستند و یک شرکت بلژیکی نیز وظیفه تامین امکانات کنترلی از سطح زمین، ارتباطات و عملیات خدمترسانی را بر عهده گرفته است. طبق اطلاعات منتشر شده در حال حاضر روباتها ارسال خواهند شد و فعلا برنامهای برای ارسال انسان در نظر گرفته نشده است.