کانسپت جدید کیا یک SUV بزرگ با ۷ صندلی است که می تواند در یک کلاس بالاتر از سورنتو و یادآور کیا موهاوی بازنشسته باشد. کیا تلوراید کانسپت که نام خود را از یک پیست اسکی در ایالت کلرادو گرفته از معماری مشابه با کیا سورنتو اما کشیده تر از آن بهره میبرد. فاصله بین دو محور این خودرو ۳۰۲ میلی متر افزوده شده و به ۳۰۸۱ میلیمتر رسیده است. بدین ترتیب سه ردیف صندلی لوکس در این SUV جای می گیرند. در حالی که عرض خودرو نیز ۲۰۱۰ میلیمتر و ارتفاع آن ۱۸۰۰ میلیمتر میباشند که در مقایسه با سورنتوی فعلی نشان از ۲۴۱ میلی متر عرض و ۱۱۱ میلی متر ارتفاع بیشتر دارند.
طراحی کیا تلورید در مرکز طراحی کیا در آمریکا انجام شده است. جلو پنجره مشبک با امضای موسوم به بینی ببر ، مستطیلی شکل شده و چراغ های کوچک جلو به صورت چهار چراغ LED افقی درآمده اند که این ترکیب ، سیمایی تنومند و البته همانند خودروهای SUV کلاسیک آمریکایی بدان بخشیده است. نمای جانبی خودرو ، متأثر از شاسی بلندهای پرمیوم روز جهان است. اما سبک باز شدن خودکشی درب ها که در آن درب های عقب به صورت معکوس باز میشوند و دستگیره های منحصر به فرد آنها بیشتر متناسب با حال و هوای یک خودروی مفهومی است تا واقعی. در پشت گلگیر های جلو نیز خروجی هوا با روکش کرومی به چشم میخورد. قاب خارجی آینه های جانبی نیز ، روکشی کرومی دارد. چرخخ های بسیار بزرگ ۲۲ اینچی ۵ پره نیز با روکش کرومی به نمای جانبی خودرو کمک نمودهاند.
اگر از پشت به کیا تلوراید نگاه کنید چراغ های باریک و عمودی آن و نوار پهن کرومی زیر سپر عقب که اگزوزهای دو سمت را دربر گرفته تعجب شما را بر میانگیزد. این نما بیشتر مشابه خودروهای مینی ون میباشد تا یک شاسی بلند لوکس اما با این حال ، باعث تمایز آن با بسیاری از خودروهای کراس اوور و SUV متداول بازار میشود. با بازشدن درب ها با زاویه ۹۰ درجه ، فضایی وسیع و لوکس با صندلی های کاپیتانی ، جلوی چشمان شما قرار میگیرد. صندلیهای ردیف دوم مجهز به استراحتگاه قابل بازشدن پا میباشند. ردیف سوم صندلی ها نیز تاشو بوده و میتوان از فضای آنها برای افزودن به جای بار استفاده کرد. از ویژگی های صندلی های ردیف وسط ، وجود سنسورهای هوشمند برای ضبط علائم تندرستی مانند ضربان قلب و میزان استرس مسافرین است. بعلاوه کابین با فناوری های سلامتی و بهداشتی نظیر سیستم نور درمانی با تابش نور LER برای جوان سازی و بهبود انرژی مسافران تجهیز شده است.
جلو داشبورد کیا تلوراید ، ویترینی از قطعات چاپ شده سه بعدی است که باعث شده طراحی این قسمت مینیمال به نظر برسد. دو نمایشگر عریض در یک پنل بزرگ روبروی راننده قرار گرفتهاند. در کنسول نیز از فناوریهای تشخیص اثر انگشت برای استارت استفاده شده است. سیستم تشخیص ژست های حرکتی حتی برای مسافران ردیف دوم نیز تعبیه شده است. نسخه کانسپت ، یک پیشرانه پلاگین هیبریدی دارد که از مجموع یک موتور V6 به حجم ۳٫۵ لیتر و قدرت ۲۷۰ اسب بخار با یک موتور الکتریکی ۱۳۰ اسب بخاری ، نیروی خروجی ۴۰۰ اسب بخار را حاصل میکند. مصرف سوخت این پیشرانه تنها ۷٫۸ لیتر در هر صد کیلومتر است.
در انتها لازم به ذکر است هیچ برنامه رسمی برای تولید چنین خودرویی توسط کیا وجود ندارد اما میتوان آن را الگویی برای محصولات آینده این شرکت دانست اما نکته مهمتر ، اشتیاق کیا برای معرفی خودرویی بزرگ تر از سورنتو و یا پیش نمایشی از نسل جدید موهاوی است.